Home » Политика » Десислава Атанасова разкри номинацията на ГЕРБ за президент

Десислава Атанасова разкри номинацията на ГЕРБ за президент

ДСБ не са истинска опозиция. Смятам, че всички хора трябва да работят, за да има стабилно управление. Още повече, че всеки държавен служител доказва своите качества и това трябва да се използва, без оглед на политическа пристрастност. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя подчерта: „От няколко години има и икономически растеж, и добър бизнес климат. Има предпоставки за стабилност, добро управление и растеж“.

Атанасова коментира поредния доклад на ОЛАФ, в който се заявява, че България е сред страните, злоупотребяващи с еврофондове. „Злоупотребата или инвестицията с евросредства трябва много внимателно да се чете. И това никъде не е записано конкретно в доклада на ОЛАФ. Добре е да има контрол върху разходването на европейските средства – това е основният извод от доклада. Ние трябва да повишим доверието в институциите, разполагащи с европейските средства“, коментира депутатът от ГЕРБ.

На въпрос кой все пак ще е кандидат-президентът на ГЕРБ, тя отговори: „Номинацията, която имаме, е много добре позната, силно разпознаваем е кандидат-президентът на ГЕРБ. Що се отнася до решението на президента Плевнелиев, той това е негов личен избор. Факт е, че толкова рано обяви, че няма да се кандидатира, провокира непрестанните въпроси коя ще е кандидат-президентската двойка на ГЕРБ. Надявам се, че кандидатът на ГЕРБ ще намери широка подкрепа в българските граждани. Но бих искала да кажа, че президентът завършва един много успешен мандат“, посочи Атанасова.

„Нека изчакаме решението на Изпълнителната комисия в ГЕРБ, която взима решение с всяка една номинация. Има достатъчно време, за да бъде обявена кандидат-президентската двойка“, заяви депутатът от ГЕРБ.

На настойчивия въпрос дали кандидатурата на партията ще е на мъж или жена, Десислава Атанасова отговори: „Няма как да ви отговоря, защото пък съвсем конкретно ще насочим вниманието на хората към дадената  кандидатура“.

Източник: Pik.bgloading...

Вашият коментар