Home » Друго от света » Има доказателство, че А-321 е покосен от бомба, преди да падне в Синай!

Има доказателство, че А-321 е покосен от бомба, преди да падне в Синай!

explosion a321
Все повече сведения сочат към външна намеса на терористи.

Разузнаванията на САЩ и Великобритания са прихванали разговори, които потвърждават, че самолетът А-321 на Русия, който е паднал в Синай, е станал жертва на атентат. Единият разговор е между спрягани за екстремисти, а другият е между правителства, които участват в разследването на инцидента. От тях ясно се разбира за вероятността в багажното на самолета да е скрита бомба. Въпросните източници обаче са запазени като анонимни, тъй като въпросът е много деликатен. Информацията не е категорична и все още няма доказателства, които да подкрепят на 100% теорията за бомбен атентат.

Информацията се разпространява от Ройтерс. В материала се отбелязва, че експертите намират версията за взривно устройство като правдоподобна. Друга информация, разпространена от АФП, твърди, че информацията в черните кутии, мнението на следователите и техния опит говорят отново за терористична или друга намеса, която е причинила трагедията. Абсурдно е да си мислим, че всичко се е случило поради технически проблем, пожар или нещо подобно. Черните кутии на самолета щяха да имат информация по въпроса. Пилотите на самолета също не са реагирали.

Ройтерс казват, че има теория и бомбата да е качена и взривена с египетско съучастие. За сега всичко е само предположение, но и реална възможност. Скоро ще бъде доказано какво точно е станало. Като прибавим факта и, че Синайската групировка, която пое отговорност за случая, е свързана с Ислямска държава, то нещата са очевидни. Все пак, разследващите са длъжни да докажат какво се е случило, а не просто да го назоват.

Според вас инцидент или атентат е причината за трагедията?loading...

Вашият коментар