Home » Друго от света » Извънредно! Половин град изчезна след мощния трус в Италия нощес (СНИМКИ/ВИДЕО)

Извънредно! Половин град изчезна след мощния трус в Италия нощес (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кметът на италианският град Аматриче заяви, че силното земетресение в централната част на страната тази нощ е предизвикало сериозни разрушения в населения пункт, в който живеят около 2 700 души. По думите на градоначалника Серджио Пироци, под развалините на сградите има затрупани хора, съобщава РИА Новости. Представители на Корпуса на карабинерите заявиха, че най-малко двама души са загинали в Аматриче.Според „Ла Република“ е загинала възрастна двойка в Пескара дел Тронто, малко селце в провинция Асколи Пичено. Други италиански медии съобщават и за трета жертва в селцето Акумоли.

„Пътищата, които водят към града са блокирани. Половината град изчезна. Хората са под развалининте. Тръгна свлачище. Мостът е разрушен“, заяви Пироци в ефира на държавния тв канал RAI.

Както вече БЛИЦ информира силно земетресение с магнитуд 6,2 разтърси Централна Италия в сряда, близо до град Норча. Силно разтърсване събуди жителите в столицата Рим, на около 170 км. от епицентъра на земетресението, което започна в 3,36 местно време.

Говорителят на италианската пожарна служба, Лука Кари, заяви че не са получени данни за повредени сгради, но не разполагаше с допълнителни детайли.

Геологическата служба на САЩ USGS първоначално съобщи, че магнитудът на земетресението е 6,4, като заяви, че е много бавно, на дълбочина от само 10 км.

Източник:blitz.bg


loading...