Home » Друго от света » NI: Барак Обама направи най-голямата грешка в историята на САЩ с ИД!

NI: Барак Обама направи най-голямата грешка в историята на САЩ с ИД!

обама
Провал.

Изявлението, което Барак Обама направи миналата седмица, че Ислямска Държава е сдържана от САЩ и компания в Ирак и Сирия и, че силата на групировката не расте е една от най-големите простотии на света. Това ясно показва, разузнаването на САЩ и стратегията на Щатите в Близкия Изток не струват. Малко след абсурдните думи на Мистър Президент, в САЩ се чуха експлозии, много експлозии. След като иракския град Мосул падна, Обама и неговият екип сякаш ли започнаха да подценяват групировката ИД и тя едва ли не вече стана минимална като опасност за националната сигурност на САЩ.

Атентатите в Париж обаче ще държат влага на Обама много време. Дано той вече е осъзнал, че има проблем, и то с неочаквани размери. Неочаквани за него разбира се. Всички други хора по света разбраха, че този момент ще дойде. Или САЩ разполага с най-глупавият лидер на света, или открито пази интересите на групировката, за която се смята, че е създадена именно от Щатите. Защо САЩ избра да атакува по въздух много странни цели. Защо просто не прекъсна каналите за снабдяване на терористите. Така те сами щяха да избягат от Мосул, от Рака и от къде ли не, за да се преорганизират.

Друг голям провал на Обама и на ЦРУ в частност е, че обучението, което направиха на сирийската опозиция, оказа нулева полза. Явно и то е било в стил ИД са нещастници, които не представляват никаква опасност. В тази работа обаче винаги има опасност и няма сдържаност. Вашингтон мисли по един много наивен начин и въобще не работи ефективно срещу тероризма и  екстремизма в Арабския свят. Това обаче няма да гарантира на САЩ безопасни времена, а точно обратното.

 loading...

Вашият коментар