Home » Без цензура » Новите тоалетни бомбички взимат нещата в “свои ръце”- Браво на този, който се е сетил! И аз мисля да ги пробвам, смятам че си струва!

Новите тоалетни бомбички взимат нещата в “свои ръце”- Браво на този, който се е сетил! И аз мисля да ги пробвам, смятам че си струва!

Това, което трябва да се знае е, че продуктите за почистване са богати на вредни химикали, което ги прави опасни, особено за малки деца.

От решаващо значение, е да се знае, че белината е богата на хлор. Това вещество лесно реагира с киселини и освобождава токсични газове.

В допълнение, трябва да знаете, че белината има дразнещи и корозивни характеристики. Това означава, че тя може да навреди на кожата и всеки друг органичен материал, до който се докосне.

Избелителите обикновено включват около 10-50% солна киселина. Тази киселина е широко известна за вредите, които може да причини на бъбреците и дихателните пътища.

Също така трябва да знаете, че много от тези продукти включват различни аромати, които стимулират много алергични реакции. Тези аромати също могат да причинят главоболие и дразнят белите дробове.

Ето защо трябва да се използват само естествени продукти !!!

По този повод, ви представяме рецепта, която е на базата на естествени продукти и върши дори по-добра работа от химикалите:

  • ½ чаша сода за хляб
  • ½ чаша лимонена киселина
  • ½ чаша царевично нишесте
  • вода
  • 25 капки етерично масло от ваш избор (портокаловото етерично масло е много ефективно средство за почистване)
  • Също така ще трябва тубичка с пулверизатор, голямо пликче с цип и силиконови формички

Начин на приготвяне:

Първо трябва да поставите всички съставки, без етеричното масло в една торбичка. След това трябва да смесите добре. Следващото нещо, което трябва да направите е да налеете 2-3 чашки вода в пликчето. Сега трябва да затворите плика и да смесите отново.

Тази процедура се повтаря 6-7 пъти и не се паникьосвайте от реакцията в пликчето. Трябва да знаете, че това е един нормален процес, който възниква в резултат на реакцията между содата и киселината.

Ще забележите, че се образува смес, подобна на тесто за пай. Имайте предвид, че не трябва да се използва твърде много вода.

Следващото нещо, което трябва да направите е да добавите етеричното масло и да смесите отново.

Сега поставете във формичките от тази смес. В този момент е много важно, да натъпчете плътно, до твърдост във формичките.

Следващото нещо, което трябва да направите, е да оставите тази смес за около 2-3 дни, за да може да изсъхне. След 3 дни трябва да се извади от формите. След това трябва да ги оставим настрана за още 2 дни. По този начин те ще бъдат готови за употреба.

Поставете ги в контейнер, който се затваря добре и съхраняваайте тези почистващи бомбчки внего.

Използването на тези почистващи бомбички е много просто. Всичко, което трябва да направите е да пускато по една в тоалетната. Ще започне да кипи, след което трябва да започнет с почистването с четката.

Най-важното нещо за тази почистващи бомби е, че няма да има никакви негативни странични ефекти от използването им.

Източник: zajenata.bgloading...