Home » Новини от България » Тома Томов: Започваме война, която не знаем дали ще спечелим!

Тома Томов: Започваме война, която не знаем дали ще спечелим!

тома томов
Борисов, дръж кормилото!

Журналистът Тома Томов смята, че Париж е много нормална и вероятна сцена за атака, когато Франция воюва в Сирия. Терористите отвръщат на удара, а и да не забравяме, че във Франция се намират огромни мюсюлмански общности, които са удобни за вербуване. И въпреки всичко, Париж е преживявал други и много по-големи трагедии в Историята си. Можеше да е далеч по-страшно. Демокрацията в днешно време е адски чуплива и уязвима. Това, което се случи е неизбежно, а по-лошото е, че не знаем дали войната, която започна, може да бъде спечелена.

Тома Томов вижда доста грешки у европейските лидери. Те са тези, които превърнаха Париж в Бейрут. Като започнем от призивът на Меркел, че ще приема ли приема бежанци, като минем през Франсоа Оланд, който не взе никакви мерки след „Шарли Ебдо“, като преминем през меко казано слабата офанзива на Европа и САЩ в Сирия и Ирак срещу Ислямска държава. Да, Франция направи няколко по-мощни атаки, но толкова. Цялата западна коалиция се представя смешно в Близкия изток.

Томов смята, че трябва да се внимава със Саудитска Арабия, която е извор на всичко в тази вълна от насилие и тероризъм. САЩ обаче също има вина. Да не забравяме как след атаките от 11 септември Джордж Буш е осигурил специални самолети за евакуация на саудитските принцове. Засекретени са документи, които показват как саудитските кланове са давали пари и оръжие на терористите. Томов се обърна и към Борисов, „Искам да се обърна към вас, защото вие трябва да държите много здраво кормилото на държавата, тъй като ще ни тресе здраво. Няма начин да не влезем в една голяма турбулентност”loading...

Вашият коментар