Home » Топ новини » Циганите в Гърмен се разбунтуваха! Искат да колят българи!

Циганите в Гърмен се разбунтуваха! Искат да колят българи!

протести в гърмен
Единствено присъствието на жандармерията спира по-нататъшния развой на събитията.

Отново разгорещени страсти в Гърмен. Ромите в кварталк Кремиковци се заканват да убиват българи и да палят къщи. По време на пика на протестите и медийното отразяване, те бяха избягали временно в планината. Сега, когато нещата отихнаха, масово се връщат и промяна почти липсва. Жандармерията е на място, все още, но карцуите са навсякъде, нямат страх от никой, каза Иван Кунчев. Ромите се заканили именно пред неговия чичо Митко.

Фермерът Иван Кунчев обаче смята, че не всички роми са такива. Той вижда, че част от хората искат всичко да си е по старому. Хората от село Марчево и ромите да са в добри отношения, без да си правят мръсно. По новините съобщиха за няколко ромчета, които нападнали свещеникът на селото Георги Каменаров. Оказва се, че след това, техните роднини напердашили разбойниците за тяхното деяние.

В друг момент обаче, две циганки отиват в Бюрото по труда и започват да се саморазправят с една от служителките без никаква свян. Една от жените забравила да се подпише за обезщетението си и загубила правото на помощи. В същото време властите не премахват незаконните постройки. Утре изтича ултиматумът, с който хората поискаха това. Какво ли ще се случи в Марчево?

Протестите в Гърмен продължават, хората няма да се откажат!

 loading...