Home » Клюки » Уникални кадри с Деси Цонева и семейството й – истината за скандалната дъщеря на Митко Цонев отблизо пред камерите ни

Уникални кадри с Деси Цонева и семейството й – истината за скандалната дъщеря на Митко Цонев отблизо пред камерите ни

Двайсетина дни след като именитото семейство на Димитър и Мариана Цоневи изпрати телевизионния водещ в по-добрия свят, на 15 септември изпрати и първородния си внук от също именита фамилия – Янчо Таков в първи клас.

Преди това изпрати и майката на първолака Деси Цонева в Къщата на „ВИП Брадър“. Такава е спиралата на живота. В нея усмивките и скръбта вървят ръка за ръка. А когато хората са известни, никой не може да затвори и хорските усти.

Деси Цонева събра най-яростните удумки покрай смъртта и погребението на баща си – за похода си по телевизиите, за дрона, кича и поведението си по време на опелото на Цонев, за участието си в „ВИП Брадър“.

И след като тази скандална публичност стъписа всички, кпапараците на ПИК е заснеха тайно излязла от Къщата да целуне тайно детето си час преди за пръв път да прекрачи школския праг. Хванато за ръце от осиротялата си баба Мариана и от баща си Янчо Таков, съпроводен от новата си жена.

„Дядо ще ни види ли?“, попитало първолачето на тръгване от къщи, казва с усмивка Мариана. „Ще ни гледа отгоре“, отвърнала му уверено вдовицата, разкъсвана от приказките за дъщеря си.

Коя е Деси Цонева? Разглезената и понякога дори разюздана внучка на прочутата телевизионна говорителка Анахид Цонева и още по-прочутия актьор Коста Цонев? Закърмената със студийния блясък и захранена с телевизионна пудра дъщеря на известния журналист Димитър Цонев и вярната му и неотлъчна съпруга Мариана? Шумната съпруга на също толкова шумния син на още по-шумния си в миналото баща Янчо Таков, който пък е син на партийното величие от времето на Тодор Живков – Пеко Таков, чиито брак също така шумно се разпадна?

Или пък интелигентната, енергична и пълна с идеи лудетина, както я определят приятелите й и хората, които познават отблизо родителите й, а покрай тях – и нея?

Родителите. Не започва ли всичко оттам? Димитър и Марияна Цоневи са от похарченото поколение на България. Промените ги завариха току-що завършили образованието си и родили децата си, подготвени за един начин на живот, който се срина буквално за една нощ. И на тях не им остана нищо друго, освен да се грижат за своите изпадащи от активния живот родители и да отглеждат или по-скоро изхранват израстващи в хаоса и разпада деца. Да балансират между бабите и дядовците и техните внуци, превръщайки тяхното и своето оцеляване в единствен смисъл на живота си.

Комшиите на Коста Цонев в Бистрица разкриха пред ПИК, че не си спомнят да са виждали Деси при дядо си. Помнят само, че Митко Цонев е идвал да вземе баща си, за да го заведе на лекар. В селото на обичат популярния актьор и не искат дори да доближат къщата му, а ни я показват отдалеч, дори когато там вече живее само вдовицата му Ели. Все пак я държат под око – излязла малко преди ние да отидем дотам. Пред камерата ни отказват да застанат, защото нищо добро не можели да кажат, а пък не искат да се карат със съседите си, разкривайки самоличността си.

„Ходеше важен, никого не поздравяваше“, обясняват дистанцираността си от Коста Цонев селяните. „Нищо добро не сме видели от тях“, подхвърлят само бистричани, но не искат да застанат с лицата си пред камерата.

Бившият мъж на Деси – Янчо Таков-втори, също не иска да говори за нея пред камерите ни. Прави кисела физиономия и се шмугва в тълпата от деца и родители на прочутото горнобанско училище след въпроса дали в този ден майката на сина му липсва. За разлика от семейството на бившата му съпруга. Мариана била на 18, а Митко на 20, когато се срещат и наистина докато смъртта ги раздели. Цял един съзнателен живот.

Мариана обаче говори, има много да излива натежалото й сърце. Но не и пред камера, защото никога не е заставала пред такава и преди, а сега още по-малко харесва показността.

Разкрива, че нито тя, нито Митко са били против влизането на Деси във „ВИП Брадър“. „Подписа договора 2 месеца преди това да се случи, няма връщане назад, като крепостна е“, казва само тя. Но се моли да излезе час по-скоро от Къщата. „Да помага. Вече всичко е само на мен“, казва Мариана.

Малкият Янчо щурее около нея. „Ние го гледаме от бебе. Той ни е третото дете“, усмихва се Мариана и непрекъснато го търси с поглед. Заедно с вуйчо му Димитър – красиво, мълчаливо и възпитано момче, което също държи под око палавия първолак.

Баща му вече си е тръгнал. Но не към ул. „Секвоя“ в Бояна, където младото му семейство е живяло преди да се раздели. Къщата на Деси и Янчо била осигурена от тъщата Мариана, която се занимава с недвижими имоти. Сега я дават под наем. Тя е в близост с къщата на Янчо Таков-старши, която пък е точно до именията на куп известни и заможни българи на култовата улица, където навремето живееше и Тодор Живков.

Бояна е приютила и двете имените фамилии – на Цоневи и на Такови. Само че домът на Деси е малко встрани и много нагоре. Отдолу не го лови камера, но приживе теливизионният водещ не е скрил уюта и любовта, с която е подреждан и населен от родители и деца.

Изявите, наречени дори изцепки на Деси Цонева, около кончината на баща й възмутиха и дори разяриха медии, близки и познати на семейството. В поведението й имаше всичко друго, но не и траурна скръб по баща. Спомниха си понякога твърде освободеното й поведение на светски купони и любовта й към чашката и към някои други стимуланти. А тя предизвикателно отвърна, че не е имала само трима-четирима мъжа, а много повече и съвсем разбуни духовете.

„Зная, че Деси много страда за баща си и всичко това е от болка. Тя е много чувствителна, тежестта на известната й фамилия я смазва. Опитва се да догони нивото на фамилията, но сама. Разграничава се от нея, като хвърля предизвикателства и изглежда лековато, макар това да я плаши. Може би влезе в Къщата, защото смята, че там ще се мобилизира. Ситуацията след смъртта на баща й е нова за Деси и аз съм сигурен, че тя ще успее да излезе нова от нея, защото е читава, напук на приказките“, казва един от близките й приятели.

Коя е Деси Цонева – буйната млада жена с бурния й живот, която стряска обществеността? Или чувствително и нежно момиче, недопило родителската обич и грижи покрай вечно заетите си успешни родители. Ще даде ли „ВИП Брадър“ отговор на този въпрос? Или отговорът е там, където единствено го има – при единствения „ВИП Брадър“ – животът? Въпросите и отговорът стоят със страшна сила не само пред Деси, но и пред днешните щастливи очи на малкото първолаче, което утре ще се превърне в голям мъж.

Видео: Христо ПОРЯЗОВ

Източник: Pik.bgloading...